Drie collega’s stappen vrijdag in het huwelijksbootje: “Pas onlangs van elkaar ontdekt”

In Aalter kan je alleen op vrijdagnamiddag trouwen voor de wet. Voor schepen Dirk De Smul (CD&V) wordt het nu vrijdag een extra drukke dag. Bjorn Wittouck werkt al elf jaar bij het gemeentebestuur, en stapt dan in het huwelijksbootje. Maar ook zijn collega’s Charlotte Van Hulle en Wendy De Vrieze kozen vrijdag 28 mei 2021 uit als trouwdatum. Zij werken nog maar sinds vorig jaar bij de gemeente. “We wisten niet eens van elkaar, en hoorden pas onlangs dat we alle drie op 28 mei gaan trouwen”, zegt het trio verloofden. “Door corona werken we veel van thuis, en komen we de collega’s natuurlijk niet zo veel meer tegen in het gemeentehuis. Best grappig dat drie collega’s op dezelfde dag trouwen. Door corona moeten de feestjes achteraf nog wat beperkt blijven, maar dit maakt het toch extra speciaal. De zon zal normaal gezien van de partij zijn, en dat is ook al wat”, klinkt het nog.

Glen Lambrecht (27) brengt geschiedenis Cogétama tot leven in dansspektakel: “Sigarenfabriek was eeuw lang allesbepalend voor ons dorp”

KNESSELARE  Balletdanser Glen Lambrecht (27) uit Knesselare (Aalter) gaat in het najaar de geschiedenis van de sigarenfabriek Cogétama vertellen in een dansspektakel. Corona bracht Glen sneller dan gedacht terug van Slovakije naar Aalter. Vanaf nu bouwt hij hier weer aan zijn carrière. “Cogétama is en blijft een van de meest opvallende bladzijden uit de rijke geschiedenis van Aalter en Knesselare”, klinkt het.

Twintig extra woningen in buurt Onderdale Ursel

 

 

Veneco ontwikkelde in de deelgemeente Ursel van de gemeente Aalter een woonverkaveling met negentien loten voor open en halfopen bebouwing. Achttien loten zijn ondertussen verkocht, en nu wordt de tweede fase opgestart. “In de uitbreiding is er ruimte voor vier individuele kavels, een project voor sociale huisvesting, en een woonproject met acht woonentiteiten. In totaal komen er zo twintig wooneenheden bij”, zegt Wendy Vanlaere van Veneco. “De bestaande verkaveling en de nieuwe zone vormen ruimtelijk een geheel. Er is extra aandacht voor publieke groenzones waarin een trage wegverbinding en wadi aangelegd worden. Het project biedt in eerste instantie een oplossing aan de bewoners van Groen Ursel, waar permanente bewoning niet toegelaten is.”

 

 

 

Sociale woningen

 

 

Er worden in het project ook zes sociale koopwoningen met vier slaapkamers, en zes sociale huurwoningen met elk één slaapkamer gerealiseerd door de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen. De aanleg van wegen en infrastructuur is gestart, en moet tegen het najaar rond zijn. Na de bouw van de woningen worden tot slot de voetpaden aangelegd.

 

 

Info: www.veneco.be.